To πρώτο «break» στα εφετινά πλέι οφ της Euroleague είναι πλέον γεγονός. Η εξαιρετικά διαβασμένη Μπασκόνια πέρασε νικηφόρα την Πέμπτη από τη Μόσχα, στο δεύτερο παιχνίδι της με την ΤΣΣΚΑ, και επικρατώντας με 78-68 της ομάδας του Ιτούδη ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά, που πλέον μεταφέρεται στη Βιτόρια για το τρίτο και τέταρτο παιχνίδι.

Οι Βάσκοι έκοψαν με το… καλημέρα τη δημιουργία της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, είχαν το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά και βασιζόμενοι στην καλά δομημένη άμυνα, τον έλεγχο των ριμπάουντ και τους διαδοχικούς αιφνιδιασμούς έφτασαν άνετα στο τελικό 78-68.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκορύφωμα της κυριαρχίας της Μπασκόνια ήταν τα δύο κολλητά τρίποντα του Χίλιαρντ, ένα στην εκπνοή της τρίτης περιόδου και ένα στην έναρξη της τέταρτης, μετά οποία οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με +15 (54-69) στο 31΄, χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξουν πίσω μέχρι τη λήξη.

Κορυφαίος της οικοδέσποινας του εφετινού φάιναλ φορ ήταν ο Νταρούν Χίλιαρντ με 16 πόντους, ενώ ισοπεδωτικός μέσα στη ρακέτα ήταν ο Βενσάν Πουαριέ με 14 πόντους και 15 ριμπάουντ. Από τους Ρώσους ξεχώρισε ο Κόρι Χίγκινς με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 37-42, 52-66, 68-78

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης