Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, δήλωσε εξοργισμένος με την απόφαση της UEFA να απορρίψει το αίτημα φωτισμού της «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου στα χρώματα του ουράνιου τόξου για τον αγώνα της Γερμανίας με την Ουγγαρία, ως διαμαρτυρία για έναν νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

«Αυτή η απόφαση με εξόργισε» δήλωσε ο Σπαν στην εφημερίδα «Handelsblatt» την Τετάρτη. «Σημαντικοί χορηγοί του EURO 2020 και της UEFA είναι κρατικές εταιρείες από την Κίνα, το Κατάρ και τη Ρωσία. Είναι αυταρχικά κράτη που έχουν σοβαρά προβλήματα με τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλοφίλων» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σπαν, ομοφυλόφιλος πολιτικός του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, είπε ότι αυτό το θεωρεί «πολύ ενοχλητικό», επειδή δεν αποτέλεσε ζήτημα για την UEFA, αλλά αποτέλεσαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

«Η UEFA λαμβάνει χρήματα από αυταρχικά κράτη και έτσι τους δίνει επιρροή» δήλωσε ο Σπαν και συμπλήρωσε: «Αυτό κατά κάποιο τρόπο είναι επίσης πολιτική. Λοιπόν, πώς ο φερόμενος αυτός ουδέτερος οργανισμός δεν συγκρούεται με τις δικές του αρχές;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης