Σε τρομερές αποκαλύψεις προχώρησε η εφημερίδα «El Mundo» για το κύκλωμα των στημένων αγώνων με την ονομασία «Oikos» που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα, το εν λόγω Μέσο δημοσίευσε ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ακούγεται να λέει ο Κάρλος Αράντα, που μαζί με τον Ραούλ Μπράβο φέρονται ως επικεφαλής στο κύκλωμα, ότι επτά παίκτες της Βαγιαδολίδ είχαν εξαγοραστεί στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια (0-2), για την τελευταία αγωνιστική της LaLiga Santander.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, φαίνεται ότι τόσο η νίκη των «νυχτερίδων» όσο και το σκορ, αλλά και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, ήταν κανονισμένα από πριν!

Η εφημερίδα αποκαλύπτει έναν εκ των διαλόγων του Κάρλος Αράντα με φίλο του στο τηλέφωνο, ώστε να του πει να στοιχηματίσει μεταξύ άλλων σε αυτό το παιχνίδι 10.000 ευρώ και να βγει κερδισμένος με 20.000.

Εκεί αποκαλύπτονται συνομιλίες, η επαφή μεταξύ των παικτών και αποσπάσματα από τους εμπλεκομένους, στοιχεία που οδηγούν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι το παιχνίδι, στο οποίο κρίθηκε η τέταρτη θέση και η συμμετοχή στο Champions League, ήταν «στημένο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κοίτα, αδελφέ, η Βαλένθια κερδίζει στο ημίχρονο και στο τελικό, εντάξει; Ό,τι κι αν γίνει, πρέπει να νικά και στο ημίχρονο και στο τέλος. Όχι μόνο να νικήσει, αλλά να βάλει δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο. Και ξέρεις, δεν πρέπει να το πεις πουθενά. Δεν πρέπει να το ξέρει κανείς. Κανείς! Ούτε καν οι φίλοι σου, κανείς!» ακούγεται να λέει στην επίμαχη συνομιλία ο Αράντα.

Ο αγώνας είχε συμφωνηθεί σε συνεννόηση με τον Μπόρχα Φερνάντες, αρχηγό της Βαγιαδολίδ, με αντάλλαγμα χρηματικό ποσό.

Οι Αρχές αποδίδουν το υποτιθέμενο εγκληματικό σχέδιο στους Αράντα και Ραούλ Μπράβο.

Στα έγγραφα που συλλέχθηκαν μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σύνδεση των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τη Βαλένθια ή το περιβάλλον της.

Η Βαγιαδολίδ κινδυνεύει με απευθείας υποβιβασμό ή αφαίρεση τριών βαθμών.

Σχετικά με εκείνους τους παίκτες που φέρονται να δωροδοκήθηκαν, ο αθλητικός νόμος προβλέπει αποκλεισμό για 2-5 χρόνια και πρόστιμα από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης