Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Διαιτητών της Euroleague (UEBO) στην οποία παίρνει θέση για το περιστατικό που συνέβη, όταν οι διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα δέχθηκαν επίθεση στο ταξί στο οποίο επέβαιναν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Λουίτζι Λαμόνικα.

Η UEBO χαρακτηρίζει την ενέργεια «εγκληματική», ενώ υποστηρίζει πως «δεν γίνεται να περιμένουν όλοι να πεθάνει κάποιος για να παρθούν μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Ένωση Διαιτητών της Euroleague καταδικάζει την επίθεση στους διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα στον αγώνα της 22ης Φεβρουαρίου 2020.

Σε καμία περίπτωση μία τέτοιου είδους εγκληματική ενέργεια δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί και αυτό που έγινε πρέπει να μας κάνει να πάρουμε μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν γίνεται να περιμένουμε να τραυματιστεί ή ακόμα χειρότερα να πεθάνει κάποιος διαιτητής. Ευτυχώς, στην Αθήνα δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Ελπίζουμε ότι όλοι μαζί με τους εκπροσώπους της Euroleague και τους συλλόγους θα βρούμε έναν τρόπο να εξαλείψουμε τέτοιες δράσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία θέση στο άθλημα.

Η Ένωση Διαιτητών της Euroleague

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης