Σοκ σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Ίκερ Κασίγιας υπέστη καρδιακό επεισόδιο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πόρτο.

Όπως μεταδίδουν τα πορτογαλικά Μέσα, ο έμπειρος Ισπανός τερματοφύλακας, ενώ εκτελούσε κάποιες ασκήσεις, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης αισθάνθηκε ζάλη και πόνους στην πλάτη και, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου οι ιατροί διέγνωσαν πως υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες και εν συνεχεία αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του, ενώ δεν πρόκειται να αγωνιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με ΜΜΕ της ιβηρικής, μετά από αυτήν την περιπέτεια με την υγεία του αναμένεται να «κρεμάσει» τα γάντια του, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Πόρτο μέχρι το 2021.

Ο πολύπειρος πορτιέρο αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέγραψε 725 συμμετοχές, έχοντας παράλληλα υπερασπιστεί 167 φορές την εστία της εθνικής Ισπανίας.

Στη λαμπρή καριέρα του ο Κασίγιας έχει πάρει πέντε πρωταθλήματα με τη «βασίλισσα» (2001, 2003, 2007, 2008, 2012), τέσσερα σούπερ καπ Ισπανίας (2002, 2004, 2009, 2013), δύο κύπελλα Ισπανίας (2011, 2014), τρία Champions League (2000, 2002, 2014), δύο παγκόσμια κύπελλα συλλόγων (2014, 2015), τρία διηπειρωτικά (1998, 2002, 2003), δύο UEFA Super Cup (2003, 2015), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ισπανία (2010) και δύο Euro με τους «φούριας ρόχας» (2008, 2012).

Στην Πόρτο μεταπήδησε το 2015, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (2017-2018), και δύο σούπερ καπ Πορτογαλίας (2018, 2019).

Καθησυχαστική η ανακοίνωση της Πόρτο για τον Κασίγιας

Oι «δράκοι» με ανακοίνωσή τους επιβεβαίωσε το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Ισπανός γκολκίπερ στη διάρκεια της προπόνησης, ωστόσο έστειλε καθησυχαστικά μηνύματα αναφορικά με την υγεία του.

«Ο τερματοφύλακας μας υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης. Ο Ίκερ Κασίγιας υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά την διάρκεια της προπόνησης στο Προπονητικό κέντρο Πόρτογκαϊα, στο Ολίβαλ.

Η προπόνηση διεκόπη άμεσα για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της Πόρτο στο νοσοκομείο CUF Πόρτο! Ο Κασίγιας είναι καλά, είναι σταθερός και το πρόβλημα στην καρδιά του αντιμετωπίστηκε με επιτυχία» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το πρώτο μήνυμα του Κασίγιας από το νοσοκομείο

Λίγες ώρες μετά τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του ο Ίκερ Κασίγιας χαμογελά ξανά!

Ο έμπειρος Ισπανός τερματοφύλακας, από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό Twitter το πρώτο του μήνυμα μετά το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το οποίο υπέστη στην πρωινή προπόνηση της Πόρτο.

«Όλα υπό έλεγχο εδώ. Μία μεγάλη τρομάρα, αλλά η δύναμη μας παραμένει άθικτη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τα μηνύματα και την αγάπη σας», ανέφερε στο μήνυμά του ο Κασίγιας, το οποίο το συνοδεύει με μία φωτογραφία του από το νοσοκομείο.

 

Ο παγκόσμιος αθλητισμός στο πλευρό του Κασίγιας

Όπως είναι φυσικό από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση άνθρωποι του αθλητισμού από όλο τον κόσμο έσπευσαν να εκφράσουν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στον Ίκερ Κασίγιας.

Μερικά τα tweet ομάδων και διάσημων αθλητών για τον 38χρονο γκολκίπερ:

 

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης