Ο Λουίς Φαν Γκάαλ είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ολλανδίας, για τρίτη φορά στην καριέρα του, μετά τη συνάντηση που ειχε με αξιωματούχους της ολλανδικής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, ο 69χρονος προπονητής, συνομίλησε την Πέμπτη (8/7) στο σπίτι του στην Πορτογαλία, με τους διευθυντές της ομοσπονδίας (KNVB) Νίκο-Γιαν Χόογκνα και Ερικ Γκούντε, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την επιλογή νέου ομοσπονδιακού μετά την παραίτηση του Φρανκ ντε Μπουρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντε Μπουρ παραιτήθηκε από τους «οράνιε», μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Τσεχία στο Euro 2020, στις 27 Ιουνίου και η KNVB ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί άμεσα για να βρει έναν αντικαταστάτη, αφού τον Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένοι οι προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Φαν Γκάαλ, ο οποίος αποσύρθηκε από τους πάγκους επίσημα το 2019, αλλά είχε αποχωρήσει ουσιαστικά δύο χρόνια νωρίτερα μετά το «διαζύγιο» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει δύο προηγούμενες θητείες στο τιμόνι της εθνικής ομάδας.

Η πρώτη του θητεία έληξε το 2002 αφού οι Ολλανδοί δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά επέστρεψε για μια πιο επιτυχημένη περίοδο το 2012, οδηγώντας την Ολλανδία στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο δύο χρόνια αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπειρος τεχνικός, είχε επίσης δύο θητείες στη Μπαρτσελόνα, ενώ κατέκτησε την Bundesliga με την Μπάγερν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης