Ο Αλέν Ζιρές θα καθήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Μάλι, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας, οι δύο πλευρές θα δεσμευτούν την Πέμπτη με διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής διετέλεσε προπονητής των «αετών» από το 2010 έως το 2012 και τους οδήγησε στην τρίτη θέση στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2012, ωστόσο στη συνέχεια αποχώρησε, καθώς απέρριψε τους όρους του νέου συμβολαίου που του προτάθηκε. Ο 62χρονος Ζιρές αντικαθιστά στο Μάλι τον Πολωνό Χένρικ Κάσπερτσακ, ο οποίος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία μετά την αποτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να περάσει τον πρώτο γύρο στο εφετινό Κόπα Άφρικα, που διεξήχθη στην Ισημερινή Γουινέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ζιρές καθόταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Σενεγάλης, αλλά το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε, καθώς τα «λιοντάρια της Τεράνγκα» δεν πέρασαν τη φάση των ομίλων στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Στη διάρκεια της προπονητικής καριέρας του έχει εργαστεί ακόμη σε Τουλούζ, Παρί Σεν Ζερμέν, FAR Ραμπάτ, καθώς και στις εθνικές ομάδες της Γεωργίας και της Γκαμπόν. Ως ποδοσφαιριστής, ήταν μέλος της εθνικής Γαλλίας που κατέκτησε το τρόπαιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1984.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης