Ο Άλεξ Τάιους είναι ο 22ος παίκτης που είδε το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων για την ομάδα της δεκαετίας (All Decade Team) στην Euroleague.

Ο πρώην σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στις επτά σεζόν που αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κατάφερε να βρίσκεται μέσα στους μόλις τρεις παίκτες που έχουν κάνει 200 ή περισσότερα κοψίματα την τελευταία δεκαετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα κατέκτησε το τρόπαιο του θεσμού με τους Ισραηλινούς το 2014, ενώ είναι επίσης και ο πιο κοντός παίκτης, με τουλάχιστον 5 εκατοστά λιγότερα σε ύψος, στους 15 κορυφαίους μπλοκέρ (ανά λεπτό) όλων των εποχών.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για την All Decade Team είναι επίσης οι: Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Γιάννη Μπουρούση, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Γουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Νικ Καλάθη, Τορνίκε Σενγκέλια, Νάντο ντε Κολό και Αντρέι Κιριλένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης