Το φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί φέτος στη Βιτόρια θα μείνει στην Ιστορία ως το πρώτο της Euroleague, στο οποίο «σφύριξε» γυναίκα διαιτητής.

Η διοργανώτρια Αρχή έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (6/5) τα ονόματα των οκτώ διαιτητών που θα διευθύνουν τους δύο ημιτελικούς, Φενερμπαχτσέ-Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης (17/5), καθώς και τον «μικρό» τελικό και τον τελικό (19/5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους 8 κορυφαίους διεθνείς διαιτητές βρίσκεται η πασίγνωστη πλέον στο ευρωπαϊκό μπάσκετ Γερμανίδα διαιτητής, Άννε Πάντερ. Στην 3η σεζόν της ως διαιτητής της Euroleague, η Πάντερ, χάρη στις ικανότητές της, επελέγη για την καταληκτική φάση της διοργάνωσης τη σεζόν 2018-19, ένα όνειρο για πολλούς ρέφερι.

Οι… έμπειροι στο φάιναλ φορ της Βιτόρια θα είναι δίχως αμφιβολία οι Λουίτζι Λαμόνικα, Ρόμπερτ Λοτερμόζερ και Μπόρις Ρίζικ. Και οι τρεις μετρούν αντίστροφα για το 9ο φάιναλ φορ Euroleague στην καριέρα τους.

Ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα έχει διευθύνει 5 τελικούς, ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ 4 και ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ 2. Για 8η φορά θα είναι παρών στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς, ελπίζοντας πως θα «σφυρίξει» σε έναν τρίτο τελικό την Κυριακή (19/5) στη χώρα των Βάσκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ μετρά αντίστροφα για το 5ο φάιναλ φορ Euroleague στην καριέρα του και ο Πορτογάλος Φερνάντο Ρότσα για το 4ο. Από τους 8 διαιτητές, οι πέντε ήταν παρόντες και πέρυσι στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Για δεύτερη φορά επελέγη ο Γάλλος Μεχντί Ντιφαλά, ο οποίος μαζί με την Άννε Πάντερ είχαν διευθύνει και αγώνες πλέι οφ κατά τις σεζόν 2017-18, 2018-19.

Στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016, «σφύριξαν» οι Λάτισεβς, Λοτερμόζερ, Πάντερ και Ρίζικ, με τον τελευταίο να είναι ένας εκ των τριών διαιτητών του τελικού ΗΠΑ-Σερβία.

Οι οκτώ διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο φάιναλ φορ της Euroleague (17-19/5) στη Βιτόρια είναι οι εξής:

Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία)

Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία)

Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία)

Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία)

Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία)

Άννε Πάντερ (Γερμανία)

Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία)

Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης