Τριάντα τρεις ημέρες (7/06) μετά τη «σύγκρουσή» τους στον ημιτελικό του Roland Garros, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, έκλεισαν νέο ραντεβού σε κορυφαίο γκραν σλαμ και πάλι στην τετράδα.

Αυτή την φορά οι δύο κορυφαίοι τενίστες θα «μονομαχήσουν» στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον, με το νικητή να παίρνει το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό της Κυριακής (14/07).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Λονδίνο έμελε να σημειωθεί ο νέος άθλος του Ρότζερ Φέντερερ! Ο Ελβετός και Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης έκαμψε την αντίσταση του Κέι Νισικόρι με 4-6, 6-1, 6-4, 6-4 στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον, για να γίνει ο πρώτος τενίστας που συμπληρώνει 100 νίκες στο φημισμένο γκραν σλαμ!

Η κακή… εκκίνηση του Φεντέρερ στο πρώτο σετ έκανε τον Νισικόρι να πιστέψει ότι η ώρα για έναν σπουδαίο αποκλεισμό είχε έρθει… Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας ο Ελβετός κατάφερε να διαλύσει τις όποιες σκέψεις πρόκρισης του Ιάπωνα, συνδυάζοντας το θρίαμβο με ακόμη ένα σπουδαίο ρεκόρ.

Στον ημιτελικό ο 37χρονος θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος στα προημιτελικά πέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο του Αμερικανού Σαμ Κουέρι με 7-5, 6-2, 6-2. Οι δύο σπουδαίοι τενίστες θα αναμετρηθούν, μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια, στο ίδιο ακριβώς γήπεδο, με τη διαφορά ότι το 2008 είχαν παλέψει στον τελικό του Γουίμπλεντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία, ο τελικός του 2008 ήταν ίσως ο συγκλονιστικότερος στην ιστορία του φημισμένου γκραν σλαμ, με τον Ναδάλ να παίρνει τη νίκη στο… νήμα και μαζί τον πρώτο του τίτλο στο Λονδίνο.

Αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντηση των δύο ανδρών στο Γουίμπλεντον, αλλά η πρώτη σε ημιτελικό. Συνολικά θα είναι η 40η μάχη τους, με τον Ισπανό να έχει το πάνω χέρι με 24 νίκες! Η τελευταία ήταν στον ημιτελικό του Roland Garros, ενώ προηγουμένως ο «King Roger» είχε το σερί των 5 διαδοχικών επιτυχιών!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης