Ο Τόνι Πάρκερ αναδείχθηκε για δεύτερη διαδοχική φορά κορυφαίος παίκτης για το 2014, μετά από ψηφοφορία που διενήργησε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπάσκετ (FIBA Europe).

O Γάλλος διεθνής γκαρντ οδήγησε τους Σαν Αντόνιο Σπερς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ΝΒΑ, το οποίο ήταν το τέταρτο προσωπικό «δαχτυλίδι» για τον Πάρκερ, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ για οποιονδήποτε Ευρωπαίο παίκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Σέρβος διεθνής γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ τρίτος ήταν ο συμπαίκτης του Πάρκερ στους Σπερς και στην εθνική Γαλλίας, Μπορίς Ντιό. Στην ψηφοφορία συμμετείχε ένα πάνελ επίλεκτων, καθώς και φίλαθλοι.

«Νιώθω χαρούμενος. Αυτή η διάκριση αποτελεί επιβράβευση της εκπληκτικής σεζόν που είχαμε με τους Σπερς, η κατάληξη της οποίας μας ανέδειξε πρωταθλητές ΝΒΑ. Είναι εκπληκτικό πως καταφέραμε να επιστρέψουμε, μετά την ήττα στον τελευταίο τελικό με το Μαϊάμι, το 2013. Παίξαμε ένα στιλ μπάσκετ που θεωρώ πως ήταν σχεδόν τέλειο.

Τώρα αναδείχθηκα για δεύτερη διαδοχική φορά κορυφαίος παίκτης μίας χρονιάς. Είναι μεγάλη τιμή να συναγωνίζομαι παίκτες όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Παού Γκασόλ και άλλοι μεγάλοι αθλητές της Ευρωλίγκας. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και είμαι υπερήφανος για αυτό το βραβείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι παίκτες που έχουν κατακτήσει δύο φορές το συγκεκριμένο βραβείο είναι οι Ντιρκ Νοβίτσκι, Παού Γκασόλ και Αντρέι Κιριλένκο. Κορυφαία παίκτρια για το 2014 αναδείχθηκε η Ισπανίδα Άλμπα Τόρενς. Ο τίτλος του κορυφαίου νέου παίκτη κατέληξε στον Κροάτη Ντάριο Σάριτς, ενώ κορυφαία νέα παίκτρια για το 2014 ψηφίστηκε η Ισπανίδα Άνχελα Σαλβαδόρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης