Μετά τη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα (15/6), το συμβούλιο της FIBA Europe αποφάσισε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων του Europe Cup, της Euroleague γυναικών και του Eurocup γυναικών, χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή για τη σεζόν 2019-20.

Η σεζόν 2020-21 θα ξεκινήσει το δίμηνο Σεπτέμβριος/Οκτώβριος. Στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν να ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις (σ.σ. ελέω κορονοϊού), τότε θα μετατεθούν αυτόματα για τον Ιανουάριο του 2021, με προσαρμογή σε ένα σύστημα διεξαγωγής με λιγότερους αγώνες εν συγκρίσει με το αρχικό. Αν πάλι, οι διοργανώσεις ξεκινήσουν, αλλά χρειαστεί να διακοπούν ελέω κορονοϊού μεσούσης της σεζόν, τότε θα ληφθούν υπ’ όψη τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που θα έχουν διεξαχθεί, και ένα νέο σύστημα διεξαγωγής με λιγότερους αγώνες θα προταθεί για την επανέναρξη της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η FIBA έχει ανακοινώσει πως η σεζόν 2019-20 του Basketball Champions League (BCL) θα ολοκληρωθεί με Final Eight τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, η FIBA Europe ενημέρωσε πως δεν θα επηρεαστούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων των προκριματικών των Ευρωμπάσκετ 2021 ανδρών και γυναικών. Όσον αφορά στην παρουσία φιλάθλων, για όλες τις διοργανώσεις της η FIBA ξεκαθαρίζει πως θα εναρμονιστεί με την τοπική και εθνική νομοθεσία της χώρας διεξαγωγής των αγώνων. Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτό να διεξαχθούν οι αγώνες του «παράθυρου» του Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2021, τότε αυτοί θα μετατεθούν για το «παράθυρο» του Φεβρουαρίου. Τον Φεβρουάριου δηλαδή θα διεξαχθούν τόσο οι αγώνες του 1ου «παραθύρου», όσο και του 2ου, με τη συγκεκριμένη φάση να διαρκεί 15 ημέρες, από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου.

Αναφορικά στο Ευρωμπάσκετ 2021 των ανδρών, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή των αγώνων του «παραθύρου» του Νοεμβρίου, αυτοί θα μετατεθούν για τον Φεβρουάριο 2021, ενώ οι αγώνες του «παραθύρου» του Φεβρουαρίου θα μετατεθούν για τον Ιούλιο 2021, σε ένα «παράθυρο» οι αναμετρήσεις του οποίου θα διεξαχθούν μεταξύ των Προ-ολυμπιακών Τουρνουά και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης