«Δεν είμαι χοντρός, απλώς ευτραφής» έλεγε συνεχώς ο Οβελίξ, ήρωας του Ρενέ Γκοσινί. Η FIFA δεν αρκείται σε τέτοιες «δηλώσεις», αλλά ζητεί… αποδείξεις, προκειμένου να εκδώσει ειδικά εισιτήρια σε ανθρώπους με μεγάλο σωματικό βάρος!

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι στο προσεχές Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το καλοκαίρι στη Ρωσία, στις ειδικές κατηγορίες θα περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και οι παχύσαρκοι. Μέχρι τώρα υπήρχαν ξεχωριστά εισιτήρια για άτομα με προβλήματα στην κίνηση ή στην όραση, ακόμα και για άτομα που χρειάζονται σκύλο ως συνοδό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλοκαίρι θα υπάρξουν ειδικές θέσεις για ανθρώπους με μεγάλο σωματικό βάρος, αλλά όσοι θέλουν να τις προμηθευτούν θα πρέπει να παρουσιάσουν πειστήρια! Συγκεκριμένα, η FIFA ενημέρωσε ότι δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν Δείκτη Σωματικής Μάζας (BMI) μεγαλύτερο του 35.

Ο φυσιολογικός δείκτης είναι από 18,5 έως 24,9, ενώ όποιος ξεπεράσει το 30 θεωρείται πως αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τα εισιτήρια θα έχουν ίδια τιμή με τα υπόλοιπα της Θύρας, αλλά θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους ευρύχωρους διαδρόμους και τα μεγάλα καθίσματα, ώστε να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους κατόχους τους.

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών θα διεξαχθεί από τις 7 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου σε τέσσερις πόλεις της Ρωσίας. Όπως πάντα, αποτελεί προπομπό και test event του Μουντιάλ που θα γίνει στην ίδια χώρα έπειτα από έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης