Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, στην οποία κατηγορούμενος είναι, μεταξύ άλλων, ο Καρίμ Μπενζεμά.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου γνωστοποίησε ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 24 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι χθες (21/10) ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης και ζήτησε την καταδίκη του σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και την επιβολή προστίμου ύψους 75.000 ευρώ.

Ο δημόσιος κατήγορος ζήτησε επίσης την ενοχή και των άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση και την τιμωρία τους με ποινές από 18 μήνες με αναστολή έως τετραετή φυλάκιση.

Aπό τη μεριά τους, οι δικηγόροι του Καρίμ Μπενζεμά ζήτησαν την απαλλαγή του από τις κατηγορίες για τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά και «επιτέθηκαν» εκ νέου στον άσο του Ολυμπιακού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Βαλμπουενά είναι θύμα των πράξεών του. Είναι ο ίδιος που έγραψε το ερωτικό βίντεο. Και υπάρχει άλλο ένα θέμα, καθώς ουδείς ασχολείται με τη γυναίκα που είναι μαζί – ούτε καν οι αστυνομικοί», είπαν αρχικά.

Και συμπλήρωσαν: «Ο Μπενζεμά έγραψε το βίντεο σαν να έβγαζε selfie. Η κοπέλα δεν ήξερε ότι γινόταν καταγραφή. Το να γράψεις σε βίντεο κάποιον χωρίς να το γνωρίζει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι παράνομο». 

Σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του Μπενζεμά, ειπώθηκε από τους δικηγόρους του: «Σε όλη την καριέρα του έχει πάρει μόνο τρεις κίτρινες κάρτες, έχει αγωνιστεί μόνο σε δύο ομάδες και εξακολουθεί να πληρώνει φόρους στη Γαλλία. Για ποιον λόγο θα εμπλεκόταν σε μια εγκληματική πράξη;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης