Χορταστικό θέαμα τρίσποντου μπιλιάρδου, μετά από πολύ καιρό, λόγω καραντίνας, απολαμβάνουν από σήμερα οι φίλαθλοι του Γαλλικού μπιλιάρδου σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια του “Τουρνουά προσκεκλημένων της Five&six International”, (Hotel Inter Burgo Wonju World 3-Cushion Grand Prix 2021, στην Ν. Κορέα), που διεξάγεται χωρίς κοινό, έχουν κληθεί παγκόσμια αστέρια, σε ένα φορμάτ χρόνου που δεν έχουμε συνηθίσει. Και λέμε φορμάτ χρόνου, διότι δεν υπάρχει τερματισμός λόγω πόντων, όπως συνήθως, αλλά χρόνου, το οποίο είναι 20 λεπτά έκαστο σετ. Επίσης, οι αγώνες είναι μικτοί, μιας και οι γυναίκες δύνανται να ανταγωνιστούν τους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και βέβαια, μέσα σε όλο αυτό το μπιλιαρδικό σκηνικό, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Έλληνας πρωταθλητής, Νίκος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος κέρδισε σήμερα 2-0 σετ, έναν από τους 4 παγκόσμιους ρεκορμαν (28 καραμπόλες σερί), Roland Forthomme και ίσως η νίκη αυτή αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στην συνέχεια αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις.

Την παράσταση σήμερα όμως, έκλεψε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Dick Jaspers ο οποίος με 3,310 (3,3 καραμπόλες σε κάθε στεκιά μέσο όρο) μουαγιέν σε 2 αγώνες, και με 20 καραραμπόλες το πρώτο του σερί και 16 δεύτερο ήταν καταιγιστικός!!

Παρακάτω, θα σας δείξουμε σε βίντεο κάποια απολαυστικά σετ, με πρώτο, το σερί του Dick Jaspers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Daniel SANCHEZ (ESP) vs CHA Myung Jong (KOR)

 

 

Semih SAYGINER (TUR) vs LEE Choong Bok (KOR)

 

 

Και εδώ ένας μικτός αγώνας ανάμεσα σε Tayfun TASDEMIR (TUR) vs Therese KLOMPENHOWER (NED)

 

 

Επιμέλεια: Απόστολος Βουλγαρίδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης