Υπό τις οδηγίες του Γιόακιμ Λεβ θα αγωνίζεται μέχρι το 2018 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας, καθώς ο 55χρονος προπονητής συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ομοσπονδία (DFB) γι’ ακόμη δύο χρονια.

Ως εκ τούτου ο έμπειροε προπονητής θα οδηγήσει τη «νατσιονάλμανσαφτ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, στο οποίο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μια πρόωρη επέκταση συμβολαίου έως τις 31 Ιουλίου 2018» αναφέρει η DFB στη σχετική ανακοίνωση που «ανέβασε» σήμερα στην ιστοσελίδα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραμείνουν στο τεχνικό επιτελείο των «πάντσερ» και οι συνεργάτες του Λεβ, καθώς ανταμείφθηκαν με νέο συμβόλαιο τόσο ο βοηθός προπονητή, Τόμας Σνάιντερ, όσο και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Αντρέας Κέπκε.

Ο Λεβ διαδέχθηκε στο «τιμόνι» της εθνικής Γερμανίας τον Γιούργκεν Κλίνσμαν μετά το Μουντιάλ του 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πρώτες τρεις μεγάλες διοργανώσεις της καριέρας του ως προπονητής, οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε έναν τελικό (σ.σ. στο EURO 2008) και σε δύο ημιτελικούς (σ.σ. στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και το EURO 2012, όπου τα «πάντσερ» κατέλαβαν τελικά την τρίτη θέση), ενώ πέρυσι πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ με τη νίκη 1-0 επί της Αργεντινής στην παράταση, στον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης