Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (DFL) γνωστοποίησε, με σημερινή ανακοίνωσή της, ότι θα επιτρέψει στις ομάδες να κάνουν μέχρι πέντε αλλαγές ανά αγώνα, αντί για τις συνήθεις τρεις, για το υπόλοιπο της σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβούλιο της FIFA, το οποίο είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (IFAB), ενέκρινε στις 8 Μαΐου την σχετική αλλαγή, ωστόσο αυτή δεν ήταν δεσμευτική, με αποτέλεσμα κάθε διοργανώτρια αρχή (ομοσπονδία ή λίγκα) να έχει την επιλογή εάν θα την ενσωματώσει στους κανονισμούς της ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν για να μην υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στους αγώνες ο εν λόγω κανονισμός αναφέρει ότι η κάθε ομάδα θα έχει τρεις επιλογές για να πραγματοποιήσει τις πέντε κινήσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπαυλας του ημιχρόνου.

Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες κάνουν αλλαγή ταυτόχρονα αυτό μετράει σαν μια διακοπή ανά ομάδα, ενώ η εισήγηση των αρμοδίων πρότεινε να γίνονται μάξιμουμ δύο ποδοσφαιριστές αλλαγή την ίδια στιγμή!

Αλλαγές που δεν έχουν γίνει από τις ομάδες, μεταφέρονται παράλληλα στην παράταση, ενώ σε περίπτωση που η εκάστοτε διοργάνωση όπως το γερμανικό Κύπελλο, ή τα παιχνίδια μπαράζ, προβλέπουν επιπλέον αλλαγή μέσα στον έξτρα χρόνο αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η DFL επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει υποβιβασμός στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες της Γερμανίας, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η σεζόν, και πως, εάν χρειαστεί, η αγωνιστική περίοδος θα επεκταθεί και μετά τις 30 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης