Η 25η Σεπτεμβρίου του 2021 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη της Μαρίας Σάκκαρη, καθώς η νίκη της Ανέτ Κονταβέιτ επί της Πέτρα Κβίτοβα στον δεύτερο ημιτελικό της Οστράβα έστειλε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης!

Η 25χρονη Εσθονή, Νο.30 στον κόσμο, έκανε… πάρτι απέναντι στην Τσέχα αντίπαλό της, επικρατώντας με 6-0, 6-4 κι έτσι η Μαρία από την ερχόμενη Δευτέρα θα αφήσει πίσω της την Κβίτοβα, που μέχρι σήμερα ήταν στο Νο10 της WTA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρία λοιπόν το μεσημέρι της Κυριακής (15.30, Cosmote Sport 9) θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κονταβέιτ με στόχο τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της και μάλιστα, αν επικρατήσει στον τελικό, τότε θα προσπεράσει και την Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα στην παγκόσμια κατάταξη, σκαρφαλώνοντας στο Νο.9. 

Παράλληλα η Σάκκαρη, η οποία το Σάββατο ξεπέρασε το εμπόδιο της Σφιόντεκ ανέβηκε και στο Νο.5 του Race και, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει το εισιτήριο για το WTA Finals της Γουαδαλαχάρα, όπου θα βρεθούν οι οκτώ καλύτερες τενίστριες της σεζόν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και η Κονταβέιτ έχουν αναμετρηθεί συνολικά 10 φορές στο παρελθόν, με την Μαρία να μετράει έξι νίκες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη φετινή σεζόν έχουν τεθεί αντιμέτωπες τρεις φορές, με τη Σάκκαρη να έχει δύο νίκες σε Μαδρίτη και Τόκιο και μία ήττα στον ημιτελικό του Grampians Trophy, στη Μελβούρνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης