Ο Ιάπωνας γυμναστής Κοχέι Ουτσιμούρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, δέκα ημέρες πριν τη συμμετοχή του στην τετραεθνή συνάντηση, που θα φιλοξενηθεί στην Ιαπωνία και θα έχει τον άτυπο ρόλο της «γενικής πρόβας», ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές εάν ο Ουτσιμούρα, ο οποίος είναι τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης, θα αποσυρθεί από τη συνάντηση στις 8 Νοεμβρίου, στην οποία επίσης θα μετάσχουν αθλητές από την Κίνα, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το μακρύ πρόσφατο ρεκόρ τραυματισμών, ο 31χρονος Ουτσιμούρα αναμενόταν να είναι το πρόσωπο θα έστρεφε πάνω του το μεγάλο ενδιαφέρον των 2.000 φιλάθλων που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), Μορινάρι Γουατανάμπε, δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη ότι ο Ουτσιμούρα ήταν ασυμπτωματικός.

Πρόσθεσε δε, ότι οι έλεγχοι σε όλα τα άλλα μέλη της ιαπωνικής ομάδας έχουν βρεθεί αρνητικά, αλλά τα τεστ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Τόνισε επίσης, ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, ακόμη και αν η ιαπωνική ομάδα θα έπρεπε να αποσυρθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης