Σημαντικές αποφάσεις έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA Europe), μέσω τηλεδιάσκεψης με προεδρεύοντα τον Τουργκάι Ντεμιρέλ.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ακύρωση της διεξαγωγής και των 16 προγραμματισμένων -για το καλοκαίρι του 2020- Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ανάμεσα στις 16 διοργανώσεις ήταν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων, το οποίο θα διεξαγόταν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της FIBA Europe, οι διοργανώτριες πόλεις και Ομοσπονδίες θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη διοργάνωση του ηλικιακού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που είχαν αναλάβει το 2021, εκτός και δεν το επιθυμούν, οπότε και θα τεθούν εκ νέου υποψηφιότητες το φθινόπωρο του 2020. Παράλληλα, η FIBA Europe ανακοίνωσε πως ακυρώνεται και η σύσκεψη κορυφής για τις διοργανώσεις Γυναικών της Σλοβενίας.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της FIBA Europe, επισημαίνεται πως αύριο Πέμπτη (9/4) θα συζητηθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή, με στόχο να ληφθεί απόφαση, οι επιδράσεις που θα μπορούσε να επιφέρει στο καλαντάρι της FIBA μία μετάθεση των Ευρωμπάσκετ Ανδρών και Γυναικών από το 2021 για το 2022, σε συνάρτηση και με τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης