Η ομοσπονδία των Βάσκων έκανε αίτημα σε FIFA και UEFA για αναγνώριση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 09:00
Η ομοσπονδία των Βάσκων έκανε αίτημα σε FIFA και UEFA για αναγνώριση

Η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου των Βάσκων έχει υποβάλει αίτηση στη FIFA και την UEFA για να αναγνωριστεί επίσημα, ώστε η διεθνής ομάδα να μπορεί να αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια.

Μια αντιπροσωπεία των Βάσκων ταξίδεψε στα κεντρικά γραφεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη και στη βάση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Νιόν την Τρίτη για να καταχωρήσει την αίτηση για πλήρη ένταξη.

Ο δικηγόρος της Ομοσπονδίας, Νταβίντ Σαλινάς Αρμεντάριθ, δήλωσε ότι η ένταξη στην UEFA και τη FIFA είναι «ένας νόμιμος και απολύτως υλοποιήσιμος στόχος από νομική άποψη» προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές περιοχές που δεν ήταν ανεξάρτητα κράτη είχαν αναγνωριστεί από τους δύο οργανισμούς στο παρελθόν.

Έθεσε μάλιστα ως παράδειγμα το Γιβραλτάρ, ένα βρετανικό έδαφος, όπου έγινε δεκτό από την UEFA το 2013 και από τη FIFA το 2016.

Ο Σαλινάς Αρμεντάριθ πρόσθεσε ότι η ομοσπονδία των Βάσκων είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την ισπανική ομοσπονδία για το θέμα και είχε ενημερώσει το εθνικό διοικητικό όργανο για το αίτημα.

Ο τελευταίος αγώνας της ομάδας ήταν η νίκη με 2-1 επί της Κόστα Ρίκα τον Νοέμβριο, με τους Ισπανούς διεθνείς.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 09:35