Το πρωτάθλημα στη Νικαράγουα είναι ένα από τα λίγα εθνικά πρωταθλήματα στον κόσμο όπου συνεχίζεται, αλλά οι παίκτες ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού και λένε ότι ο φόβος έχει αλλάξει τον τρόπο που παίζουν.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε να αγγίζουμε άλλους παίκτες», δήλωσε στο Reuters ο Κάρλος Μοσσκέρα, τερματοφύλακας της Ντεπορτίβο Λας Σαμπάνας. «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, επειδή δεν μπαίνεις με την ίδια ένταση. Ο φόβος για το τι συμβαίνει στον κόσμο είναι πάντοτε παρόν. Δεν εστιάζεις στο παιχνίδι, πάντα σκέφτεσαι ότι οι αντίπαλοι μπορεί να έχουν την ασθένεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Primera Liga της Νικαράγουα είναι ένα από τα τέσσερα πρωταθλήματα που εξακολουθούν, μαζί με αυτά της Λευκορωσίας, του Μπουρούντι και του Τατζικιστάν.

Τα παιχνίδια στο έθνος της Κεντρικής Αμερικής γίνονται χωρίς θεατές, αλλά μεταδίδονται τοπικά στην τηλεόραση ή μέσω Facebook.

Η άρνηση να σταματήσει το πρωτάθλημα, έχει στρέψει την παγκόσμια προσοχή στο ποδόσφαιρο σε ένα έθνος που βεβαίως διακρίνεται περισσότερα για το μπέιζμπολ, ένα άθλημα που επίσης συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νικαράγουας, Χοσέ Μαρία Μπερμούδεζ, δήλωσε ότι οπαδοί από όλο τον κόσμο προσπαθούν να παρακολουθήσουν παιχνίδια και να ποντάρουν σε αυτά.

«Μπορούμε να πούμε από την παρακολούθηση αυτών των πραγμάτων ότι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν προσοχή, ιδιαίτερα σε ιστότοπους στοιχημάτων», δήλωσε. «Δεν έχει κανένα οικονομικό αποτέλεσμα για εμάς , οι άνθρωποι κερδίζουν ή χάνουν χρήματα, δεν παίρνουμε περισσότερα χρήματα, αλλά μπορούμε να δούμε ότι οι άνθρωποι μας ακολουθούν επειδή είμαστε μία από τις λίγες χώρες όπου το ποδόσφαιρο συνεχίζεται».

Ο Μπερμούδεζ είπε επίσης ότι τουλάχιστον μία ξένη εταιρεία είχε επαφή με τον τοπικό κάτοχο τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το κρατικό κανάλι 6, ζητώντας να μεταδίδει ζωντανά τα παιχνίδια της Νικαράγουας.

Τόνισε ότι το πρωτάθλημα των 10 ομάδων «θα συνεχίσει να διεξάγεται για όσο διάστημα το επιτρέπει η κατάσταση».

Υπάρχουν ακόμα πέντε αγωνιστικές στην κανονική σεζόν, πριν οι τέσσερις πρώτες ομάδες ξεκινήσουν ένα ημιτελικό και τελικό γύρο play-off , o οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου.

«Η κατάσταση εδώ είναι σχεδόν φυσιολογική, υπάρχουν μόνο τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού και τρία έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Μπερμούντεζ.

«Πήραμε πληροφορίες από τους υγειονομικούς αξιωματούχους και πήραμε μια απόφαση με βάση αυτό. Δεν είμαστε η κυβέρνηση. Αν τα πράγματα επιδεινωθούν, θα πρέπει να αναστείλουμε το τουρνουά για να προστατεύσουμε τις ζωές μας».

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είχε αυξηθεί σε πέντε μέχρι την Παρασκευή.

Οι παίκτες δήλωσαν ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους για την απόφαση να συνεχίσουν να παίζουν, η οποία λήφθηκε μετά από συνάντηση μεταξύ της λίγκας και των ιδιοκτητών ομάδων, πολλοί από τους οποίους λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση του προέδρου της Νικαράγουας Ντάνιελ Ορτέγκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι παίκτες παρατάχθηκαν σε παιχνίδια αυτήν την εβδομάδα φορώντας μάσκες και γάντια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης