Η Τουρκία ελπίζει ακόμη για τον τελικό του Champions League

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, 16:57
Η Τουρκία ελπίζει ακόμη για τον τελικό του Champions League

Αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα την ολοκλήρωση του φετινού Champions League με μία μορφή final-8, πιθανότατα στη Λισαβόνα, η Τουρκία συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να φιλοξενήσει τον τελικό της διοργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη, όπως ήταν προγραμματισμένο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτός ο τελικός θα διεξαχθεί με τον καλύτερο τρόπο στην Τουρκία» δήλωσε σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό «TRT Sport», ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Μεχμέτ Κασάπογλου, προσθέτοντας: «Παρακολουθούμε στενά, είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση».

Ο τελικός του Champions League επρόκειτο να διεξαχθεί στις 30 Μαΐου, στο στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση διακόπηκε τον Μάρτιο, πριν διεξαχθούν οι τέσσερις τελευταίες ρεβάνς της φάσης των «16».

Η UEFA θα αφήσει πρώτα να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα και στη συνέχεια θα επαναρχίσει τις δικές της διοργανώσεις, με τις ομάδες πιθανότατα να συγκεντρώνονται σε μία πόλη και να δίνουν εκεί νοκ-άουτ αγώνες ως την ανάδειξη του νικητή.

Η Λισαβόνα, η Φρανκφούρτη και η Μαδρίτη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν αυτό το ιδιότυπο τουρνουά, με την πορτογαλική πρωτεύουσα να έχει, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, το «πάνω χέρι».

Οι οριστικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση του φετινού Champions League, μαζί με αρκετά ακόμη σημαντικά ζητήματα, θα ληφθούν κατά τη διήμερη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, στις 17-18 Ιουνίου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, 18:02