Η UEFA καταργεί οριστικά τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, 22:03
Η UEFA καταργεί οριστικά τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ!

Ο κύβος ερρίφθη για τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ στα νοκ-άουτ παιχνίδια, που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ απ’ την αγωνιστική περίοδο 1970/1971 στις διοργανώσεις της UEFA.

Πιο συγκεκριμένα η επιτροπή διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (28/5) πήρε την απόφαση να καταργήσει τον συγκεκριμένο κανονισμό στο ποδόσφαιρο της «Γηραιάς Ηπείρου».

Το μόνο που απομένει πλέον για να «ακυρωθεί»... και τυπικά το εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις, είναι η έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

IFAB: Διατηρούνται έως το τέλος του 2022, οι πέντε αλλαγές στους αγώνες

Τη διατήρηση των 5 αλλαγών σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι το τέλος του 2022, λόγω των ιδιαίτερων και δύσκολων συνθηκών που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/05) η IFAB.

Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB), μέσω του οποίου προχωρούν όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος, γνωστοποίησε πως οι ομάδες θα εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα για πέντε αλλαγές, σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ο κανονισμός των πέντε αλλαγών που εφαρμόστηκε ανά την υφήλιο, με εξαίρεση την Premier League, θα ισχύσει και τη νέα σεζόν, ακόμη και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους στο Κατάρ.

«Κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της IFAB που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/05) μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη συμφώνησαν να επεκτείνουν την προσωρινή τροποποίηση του “νόμου 3 - Οι παίκτες”, που επιτρέπει στις ομάδες να χρησιμοποιούν έως και πέντε αναπληρωματικούς ανά αγώνα, για όλους τις διοργανώσεις υψηλού επιπέδου που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η απόφαση προκύπτει μετά από μία παγκόσμια ανάλυση του συνεχιζόμενου αντίκτυπου της Covid-19 στο ποδόσφαιρο, καθώς και μετά από σχετικές παρουσιάσεις που έγιναν από διάφορους βασικούς ενδιαφερόμενους από όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η IFAB θα συνεχίσει να επανεξετάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας στο ποδόσφαιρο και να διαβουλεύεται με τους ενδιαφερόμενους για αυτό το σημαντικό ζήτημα ευημερίας», ανέφερε η ανακοίνωση της IFAB.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021, 23:06