Την ώρα που το Τόκιο προετοιμάζεται για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι, ο επικεφαλής μιας ιατρικής ένωσης στην Ιαπωνία προειδοποίησε ότι η συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο πιθανόν να οδηγήσει στην εμφάνιση μιας νέας «Ολυμπιακής» μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ναότο Ουεγιάμα, επικεφαλής της Ένωσης Ιαπώνων Γιατρών «με ανθρώπους από πάνω από 200 χώρες και εδάφη να αναμένονται στο Τόκιο, θα είναι επικίνδυνη η διεξαγωγή των Αγώνων τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι διαφορετικές μεταλλάξεις του ιού που υπάρχουν σε διάφορα μέρη θα συγκεντρωθούν εδώ στο Τόκιο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ακόμη μιας νέας μετάλλαξης του ιού που πιθανόν να εμφανιστεί μετά τους Ολυμπιακούς»

Εν συνεχεία επισήμανε: «Αν εμφανιστεί μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε ακόμη να σημαίνει ότι μια μετάλλαξη των Ολυμπιακών του Τόκιο θα ονομαζόταν έτσι, κάτι το οποίο θα ήταν μια τεράστια τραγωδία και θα παρέμενε αντικείμενο επικρίσεων ακόμη και για 100 χρόνια».

Πάντως, Ιάπωνες αξιωματούχοι, διοργανωτές των Ολυμπιακών και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν δεσμευτεί ότι οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τη λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη έχει απαγορευτεί η προσέλευση ξένων επισκεπτών και τον επόμενο μήνα αναμένεται η απόφαση για τους ντόπιους θεατές.

Πάντως ακόμη και με αυτά τα μέτρα η ανησυχία παραμένει σχετικά με την προσέλευση αθλητών και αξιωματούχων στην Ιαπωνία, όπου η διαδικασία εμβολιασμού παραμένει εξαιρετικά αργή και μόλις λίγο περισσότερο από το 5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης