Υγρός στίβος: Αναβλήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 18:32
Υγρός στίβος: Αναβλήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Την αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Βουδαπέστη από 11 έως 25 Μαΐου, αποφάσισε λόγω του κορωνοϊού η LEN, μετά από τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της για δύο μήνες, γεγονός που αφήνει στον... αέρα και τις διασυλλογικές διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης (Champions League και Euro Cup στους άνδρες, Euroleague στις γυναίκες), ενώ αναβάλλεται και το κογκρέσο της LEN, που επρόκειτο να γίνει στην ουγγρική πρωτεύουσα, πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με την πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου (το οποίο περιλαμβάνει κολύμβηση, καλλιτεχνική κολύμβηση, καταδύσεις και κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας) θα μετατεθεί, είτε για τον Αύγουστο του 2020 (17-31/8, δηλαδή λίγο καιρό μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αν και εφόσον αυτοί πραγματοποιηθούν), είτε για τον Μάιο του 2021, με τη Βουδαπέστη να παραμένει η διοργανώτρια πόλη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η μετάθεση σε μεταγενέστερη ημερομηνία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων νέων σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Πηγή φωτογραφίας: len.eu

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 18:41