Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, κατηγορείται σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «Tribune de Genève» για παρέμβαση σε εισαγγελική έρευνα που διερευνούσε υπογραφή συμβολαίου για παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε offshore εταιρία.

Η εισαγγελία άρχισε ερευνά στις αρχές του 2016, λίγο μετά την εκλογή του ως προέδρου της FIFA, σχετικά με την ανάθεση από τον νυν πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε μια υπεράκτια εταιρεία, ενώ τότε ήταν ακόμη επικεφαλής νομικός σύμβουλος της UEFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την «Tribune de Genève», «ανήσυχος» για αυτήν την έρευνα, ο Ινφαντίνο είχε γράψει τότε στον παιδικό του φίλο, Ρινάλντο Άρνολντ , ο οποίος είχε γίνει εισαγγελέας στο Haut-Valais, στην περιοχή καταγωγής τους.

«Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ότι είναι προς το συμφέρον μου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα το συντομότερο δυνατό, να καταστεί σαφές ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτό το θέμα», ανέφερε το email που αποκάλυψε η εφημερίδα.

Ο Άρνολντ, ο οποίος είχε ήδη βοηθήσει σετ μία πρώτη συνάντηση μεταξύ του γενικού εισαγγελέα Μισέλ Λομπέρ και του Ινφαντίνο , απάντησε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνάντηση σε δύο εβδομάδες. Εάν θέλετε, μπορώ και πάλι να σε συνοδεύσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2016, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το περιεχόμενό της παραμένει «μυστηριώδες» .

Ο ίδιος ο Τζάνι Ινφαντίνο δεν έχει πάρει θέση μέχρι τώρα είτε μέσω του υπεύθυνου γραφείου Τύπου του, είτε μέσω της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης