Ινφαντίνο: «Το Μουντιάλ του 2026 μπορεί να γίνει σε τρεις ή τέσσερις χώρες»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 15:03
Ινφαντίνο: «Το Μουντιάλ του 2026 μπορεί να γίνει σε τρεις ή τέσσερις χώρες»
Η αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48, αρχής γενομένης από τη διοργάνωση του 2026, θα επιτρέψει σε περισσότερες χώρες να ονειρεύονται.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε συνέντευξη Τύπου αποκαλύπτοντας παράλληλα πως θα ήθελε τη διοργάνωση ν' αναλάβουν πάνω από μια χώρα, ίσως ακόμη τρεις ή τέσσερις. Μάλιστα τόνισε πως το Μουντιάλ μπορεί να διεξαχθεί σε τρεις ή τέσσερις χώρες, με τέσσερα ή πέντε στάδια η καθεμιά από αυτές.

Επίσης ο Ελβετός παράγοντας σημείωσε πως θέλει στο μέλλον να αποφευχθεί το φαινόμενο να κατασκευάζονται πανάκριβα στάδια, μόνο για τη διεξαγωγή των αγώνων, και μετά να εγκαταλείπονται. Επίσης τόνισε πως παρά τις αντιδράσεις από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι περισσότερες ομοσπονδίες είναι θετικές στην αύξηση του αριθμού των ομάδων σε 48 από το 2026.

Ο Ινφαντίνο θέλησε να καθησυχάσει αναφορικά με την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών, επισημαίνοντας ότι «το Μουντιάλ των 48 ομάδων θα διαρκέσει και πάλι 32 ημέρες, η νικήτρια ομάδα θα δώσει επτά αγώνες, όπως και σήμερα, και το τουρνουά θα γίνει και πάλι σε 12 στάδια».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 15:29