ΗΠΑ: Στις 16 Ιουνίου η δίκη για τις μισθολογικές διακρίσεις στις εθνικές ομάδες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 12:37
ΗΠΑ: Στις 16 Ιουνίου η δίκη για τις μισθολογικές διακρίσεις στις εθνικές ομάδες

Η πανδημία του κορωνοϊού «ανέβαλε» και τη δίκη που αφορά στις μισθολογικές διακρίσεις που παρατηρούνται στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Η ακροαματική διαδικασία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 5 Μαΐου, ωστόσο ο δικαστής, Γκάρι Κλάουσνερ, αποδέχθηκε το αίτημα των δύο πλευρών για καλύτερη προετοιμασία και όρισε τη δίκη για τις 16 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, έχει επιβάλει περιοριστικά μέτρα στην αμερικανική πολιτεία προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως είναι γνωστό, οι παίκτριες της εθνικής γυναικών, που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2019 στη Γαλλία, με επικεφαλής τη Μέγκαν Ραπίνο, αποφάσισαν πέρυσι να μηνύσουν την ομοσπονδία, κατηγορώντας τους αρμόδιους φορείς για μισθολογική διάκριση λόγω φύλου. Απαιτούν 66 εκατομμύρια δολάρια, επικαλούμενες και τον νόμο για τα δικαιώματα των πολιτών. Οι καταγγέλλουσες υποστηρίζουν ότι δεν πληρώθηκαν δίκαια σε σύγκριση με τους παίκτες της εθνικής ομάδας ανδρών.

Αυτό που εξόργισε τις Αμερικανίδες διεθνείς ήταν ο ισχυρισμός ότι ένας άνδρας που αγωνίζεται στην εθνική ομάδα διαθέτει υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων, όπως μεγαλύτερη ταχύτητα και δύναμη, σε σχέση με μία γυναίκα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 12:43