Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, δήλωσε ύστερα από συνάντηση στη Ρώμη ότι η Serie A θα συνεχιστεί με αγώνες που θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας έχει βυθιστεί στο… χάος ύστερα από μια σειρά αναβολών αγώνων, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, αυτές οι αναβολές περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί διαμάχη ανάμεσα σε πολλούς συλλόγους, καθώς κάποιοι εξ αυτών δηλώνουν ότι είτε πρέπει να διεξαχθούν χωρίς θεατές όλα τα παιχνίδια ή πρέπει να αναβληθούν όλα.

Σήμερα έλαβε χώρα μια συνάντηση ανάμεσα στους συλλόγους και τον υπουργό Αθλητισμού της Ιταλίας, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση που ολοένα και μεγαλώνει.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Ρώμη, ο Σπανταφόρα δήλωσε ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, αλλά κινούμαστε προς την ιδέα του να διεξάγονται οι αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσουμε να συνεχιστεί η διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, παράλληλα με την προστασία της δημόσιας υγείας».

Τα σχόλια του Σπανταφόρα ήρθαν λίγες ώρες μετά την αναβολή του αγώνα ρεβάνς της Νάπολι με την Ίντερ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ιταλίας.

Μέχρι τώρα, η… συνήθης επιλογή στην Ιταλία είναι η αναβολή των αγώνων, ωστόσο ειδικά στην περίπτωση του πρωταθλήματος πρέπει να βρεθεί μια λύση, καθώς, με δεδομένο το «φορτωμένο» πρόγραμμα των 38 αγωνιστικών στη Serie A, είναι δύσκολο να βρεθούν διαθέσιμες ημερομηνίες, προκιμένου να οριστούν τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης