Προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με 2-2 στον πρώτο αγώνα του με την Ελσίνκι, για τον γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, που διεξήχθη στη Φινλανδία.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε σοβαρά αμυντικά προβλήματα και είδε την εστία της να παραβιάζεται δύο φορές. Ο Σάβατζ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 11ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 44ο λεπτό, κάνοντας με πέναλτι το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 48ο λεπτό οι πρωταθλητές Κύπρου απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Καντζί και εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός στο έπακρο, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν.

Το σύνθημα για την αντεπίθεση του θρύλου σήμανε ο Ντε Βινσέντι, ο οποίος μείωσε με κεφαλιά στο 71΄, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σέρινταν με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 2-2, που δίνει το πάνω χέρι για την πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ, εν όψει της ρεβάνς, που θα γίνει την επόμενη τετάρτη, στο στάδιο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Ελσίνκι (Μίκα Λεκχόσουο): Ντόρμες, Χένκινεν, Σάβεϊτζ, Ταϊνιο, Λαμπί, Μορέν, Άλχο (77’ Μπα), Σόρσια, Σούλερ (76’Βαιρίνεν) , Λοντ (87’ Mάνστρομ), Κάντζι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Καρλάο, Αμορίν, Σέρτζιο, Αντωνιάδης (75’ Ιωάννου), Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Σέρινταν (78’ Αντόρνο), Χαραλαμπίδης (63’ Εφραίμ), Ντε Βινσέντι.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης