Τον χαμό του Χοακίν Πεϊρό, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (18/3) σε ηλικία 84 ετών, θρηνεί το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ο παλαίμαχος Ισπανός παίκτης έκανε σπουδαία καριέρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία αγωνίστηκε από το 1955 ως το 1962, κατακτώντας μαζί της δύο Κύπελλα Ισπανίας και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ κατόπιν έπαιξε στην Ιταλία, όπου φόρεσε τις φανέλες της Τορίνο, της Ίντερ και της Ρόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους «νερατζούρι» μάλιστα κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1965, καθώς επίσης δύο πρωταθλήματα και δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα. Υπήρξε 12 φορές διεθνής με την Εθνική Ισπανίας, σημειώνοντας 5 γκολ, και συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1962 και του 1966.

Μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής καριέρας του, ο Πεϊρό εργάστηκε για περίπου 25 χρόνια ως προπονητής σε διάφορες ισπανικές ομάδες, κυρίως μικρότερων κατηγοριών (είχε κι ένα σύντομο πέρασμα από την Ατλέτικο το 1990), με σημαντικότερο σταθμό τη Μάλαγα, στον πάγκο της οποίας κάθισε από το 1998 ως το 2003, πανηγυρίζοντας μαζί της την άνοδο και την καθιέρωση στη LaLiga.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης