Δεν υπάρχει, ούτε μπορεί επί του παρόντος να καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής των ομάδων της La Liga στις προπονήσεις.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας, μετά τη συνάντηση της προέδρου του, Ιρένε Λοθάνο, με τον πρόεδρο της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (AFE), Νταβίντ Αγκάνθο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόεδρος του συμβουλίου είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τις ανησυχίες των ποδοσφαιριστών. Η Λοθάνο εξήγησε στην AFE ότι το υπουργείο υγείας θα αποφασίσει για την επιστροφή στις προπονήσεις και, όταν γίνει εφικτό, στους αγώνες, στις επαγγελματικές λίγκες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του CSD.

Ένα από τα εμπόδια που ανακύπτουν, αφορά τα τεστ για τον κορωνοϊό που θα πρέπει να κάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, πριν την επιστροφή τους στις προπονήσεις.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, τα τεστ αυτά στην Ισπανία είναι διαθέσιμα μόνο με ιατρική συνταγή και πρέπει να γίνονται μετά από συνεννόηση (και με τη σύμφωνη γνώμη) των περιφερειακών υγειονομικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης