Ευρύτατη καταδίκη, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από τον χώρο της πολιτικής, προκάλεσε η παρενόχληση Ιταλίδας δημοσιογράφου από φίλαθλο της Φιορεντίνα, την στιγμή που πραγματοποιούσε ζωντανή μετάδοση.

Το συμβάν έλαβε χώρα μετά την λήξη του αγώνα Έμπολι-Φιορεντίνα. Το θύμα της παρενόχλησης, η δημοσιογράφος Γκρέτα Μπεκάλια, εργάζεται σε τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπεύθυνος της απαράδεκτης αυτής πράξης, της άγγιξε τα οπίσθια ενώ η ίδια ήταν συνδεδεμένη και συνομιλούσε με τον παρουσιαστή της εκπομπής. «Δεν μπορείς να to κάνεις αυτό», είπε η νεαρή δημοσιογράφος, αλλά ο παρουσιαστής προσπάθησε να μην δώσει συνέχεια στο συμβάν, λέγοντάς της, «μην νευριάζεις».

Χάρη στις κάμερες ασφαλείας, αλλά και στις λήψεις του συγκεκριμένου καναλιού, τις τελευταίες ώρες εξακριβώθηκε η ταυτότητα του δράστη και η δημοσιογράφος έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του.

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην αθλητική συντάκτρια και στιγμάτισαν το απαράδεκτο γεγονός. Την υποστήριξή τους θέλησαν να κάνουν σαφή, παράλληλα, ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, και η πρόεδρος της Γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι.

Οι Ιταλοί σχολιαστές, τέλος, υπογραμμίζουν ότι είναι απαράδεκτο όλα αυτά να συνεχίζουν να συμβαίνουν και λίγες ημέρες μετά την διεθνή ημέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης