Πρόωρο τέλος είχε το Κόπα Άφρικα για τον επιθετικό του Καμερούν, Ζοέλ Ταγκό, ο οποίος αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά από ιατρική εξέταση που αποκάλυψε την πιθανότητα καρδιακού προβλήματος, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Καμερούν.

Ο 25χρονος παίκτης της Μαρίτιμο, είχε μια «ανωμαλία στη στεφανιαία αρτηρία του που ανιχνεύτηκε από τον γιατρό της ομάδας, Γουίλιαμ Νγκατσου, και η οποία «θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του εφόσον συνέχιζε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπου επισημαίνεται παράλληλα: «Με τη συμβουλή του γιατρού, ο προπονητής (Κλάρενς Ζέεντορφ) αποφάσισε να μην ρισκάρει με τον παίκτη, ο οποίος αποχωρεί από το τουρνουά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός ανίχνευσε για πρώτη φορά το πιθανό πρόβλημα, όταν το Καμερούν συμμετείχε σε ένα προπονητικό καμπ στο Κατάρ και οι εξετάσεις που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν την υποψία του.

«Τα νέα προκάλεσαν μεγάλη θλίψη στην ομάδα. Το προσωπικό και οι παίκτες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους» προσθέτει η ανακοίνωση. Από τη στιγμή που το Καμερούν δεν έχει ακόμη δώσει το πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά, έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τον Ταγκό. Οι κάτοχοι του τίτλου ξεκινούν την υπεράσπιση του τροπαίου την Τρίτη (25/06) εναντίον της Γουινέας Μπισάου.

Ο κίνδυνος της καρδιακής ανακοπής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι ένα συναισθηματικό ζήτημα για το Καμερούν, του οποίου ο μέσος Μαρκ-Βιβιέν Φοέ κατέρρευσε στο γήπεδο και πέθανε παίζοντας για τους «αδάμαστους λέοντες» στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003 στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28χρονος Φοέ, κατέρρευσε στο γήπεδο κι έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια του ημιτελικού εναντίον της Κολομβίας στο «Ζερλάν» της Λιόν. Μετά από προσπάθειες που έγιναν για να επανέλθει στο γήπεδο, οι γιατροί “ξόδεψαν” 45 λεπτά στο ιατρικό κέντρο του σταδίου προσπαθώντας να επανεκκινήσουν την καρδιά του, και παρόλο που ήταν ακόμα ζωντανός όταν έφτασε εκεί, λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων υπέφερε από υπερτροφική καρδιομυοπάθεια, μια ασθένεια που σχετίζεται με την καρδιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης