Η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί κανονικά αύριο στην Κύπρο η φιλική αναμέτρηση της εθνικής ομάδας με την αντίστοιχη των ΗΠΑ, αν και αρχικά είχε επικρατήσει η σκέψη ματαίωσης του αγώνα, λόγω των δραματικών εξελίξεων στη χώρα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ανατόλι Κονκόφ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι η εθνική Ουκρανίας δεν θα ταξιδέψει στην Κύπρο, υπήρξαν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις και ο ίδιος, μετά από συζητήσεις με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μιχαΐλο Φομένκο, και τον υπουργό Αθλητισμού, Ντμίτρο Μπουλάτοφ, αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά το φιλικό με την ομάδα των ΗΠΑ, «… η οποία εκπροσωπεί μία χώρα που υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μία σημαντική απόφαση για την ανύψωση του πατριωτικού ηθικού του ουκρανικού λαού. Πρέπει (σ.σ. το φιλικό) να ενώσει τη χώρα και να δείξει σε όλο τον κόσμο πόσο ψηλά στέκεται η σημαία μας και πόσο περήφανος ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος» δήλωσε ο Κονκόφ και πρόσθεσε ότι κεντρικό σύνθημα της αναμέτρησης θα είναι «Ειρήνη στην Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης:

Στον «αέρα» το Ουκρανία-ΗΠΑ,
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 10:28

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης