Ο κορωνοϊός έπληξε για τα καλά τον ΑΠΟΕΛ. Πιο συγκεκριμένα 18 συνολικά μέλη της ομάδας έχουν διαγνωστεί με Covid-19, μετά τα επτά νέα θετικά δείγματα, που ανακοίνωσαν το Σάββατο οι «κυανοκίτρινοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ενημερώνει ότι μετά από διαγνωστικό έλεγχο PCR για Covid-19 υπήρξαν άλλες 7 θετικές ενδείξεις σε μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας. Συνολικά τα θετικά στον ιό, μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι 18».

Δύο κρούσματα και στην Ομόνοια που καταγγέλλει τον ΑΠΟΕΛ

Η διοίκηση της Ομόνοιας ανακοίνωσε σήμερα πως δύο ποδοσφαιριστές της βρέθηκαν θετικοί στον ιό, μετά από διαγνωστικό έλεγχο που έγινε στην ομάδα, με την επιστροφή της αποστολής από την Ολλανδία για το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση μέσω επιστολής που έστειλε σε ομοσπονδία και υπουργείο υγείας καταγγέλλει τον ΑΠΟΕΛ για ανεύθυνη και ανήθικη στάση στο χειρισμό των κρουσμάτων, που παρουσιάστηκαν στην ομάδα του, υποστηρίζοντας πως είχαν βρεθεί θετικοί παίκτες του, πριν το ντέρμπι με την Ομόνοια και δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο.

Η διοίκηση καλεί τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο παραβιάστηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τόσο των παικτών του ΑΠΟΕΛ όσο και της Ομόνοιας.

Στο μεταξύ, αναμονή υπάρχει στην Ομόνοια, ενόψει του μεθαυριανού παιχνιδιού με την Πάφο FC. Οι «πράσινοι» θα υποβληθούν αύριο σε νέο έλεγχο και εφόσον υπάρξουν άλλα δύο κρούσματα, τότε οι αγώνες τους με την Πάφο FC (14/12) και την Καρμιώτισσα (18/12) θα αναβληθούν.

Να σημειωθεί πως από την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχουν αναβληθεί οι αγώνες Καρμιώτισσα – ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ – Ολυμπιακός, ενώ δεν θα διεξαχθεί ούτε η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα, που ήταν ορισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του κυπέλλου.

Πέντε κρούσματα και στον Ολυμπιακό Λευκωσίας

Τέλος ο κορωνοϊός κτύπησε και τον Ολυμπιακό με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πέντε μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι θετικοί στον ιό.

Ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας της Λευκωσίας, Χριστόφορος Τορναρίτης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση ώστε να γλιτώσουμε ζωές από το ολικό «lock down» στο πρωτάθλημα για διάστημα 15 ημερών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης