Κύπρος: Κατατίθεται άμεσα η πρόταση για μείωση των αποδοχών στους παίκτες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 11:08
Κύπρος: Κατατίθεται άμεσα η πρόταση για μείωση των αποδοχών στους παίκτες

Άμεσα θα γίνει γνωστή η πρόταση της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (ΚΟΠ) για τη μείωση στους παίκτες, ώστε οι ομάδες τους να μη λυγίσουν οικονομικά από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας,με γραπτή ανακοίνωσή του τοποθετήθηκε για την προσπάθεια που καταβάλλεται για διαμόρφωση κοινής γραμμής για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν δημόσιες τοποθετήσεις που μόνο όξυνση του κλίματος προκαλούν και σίγουρα δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται:

«Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού και αναζητούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου μας, προσβλέποντας στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Προς αυτή τη κατεύθυνση, καθημερινά είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA και FIFA, όπως και με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες.

»Ταυτόχρονα, μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία της ΚΟΠ, έχουμε εντατικές διαβουλεύσεις με τα Σωματεία, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουμε μια κοινή γραμμή και ένα πλάνο που να καλύπτει το ζήτημα που προέκυψε με τη μισθοδοσία και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Αυτή η κοινή πρόταση βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης και αναμένω ότι τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί και θα διαβιβαστεί προς τους ποδοσφαιριστές και το συνδικαλιστικό τους όργανο» ανέφερε ο κ. Κούμας και κατέληξε:

«Επιθυμώ σε αυτό το σημείο να απευθυνθώ προς όλες τις πλευρές και να ζητήσω να διαισθανθούν τη κρισιμότητα των στιγμών και να επιδείξουν εποικοδομητική και συναινετική διάθεση. Επιπλέον καλώ όλους να αποφεύγουν δημόσιες τοποθετήσεις που μόνο όξυνση του κλίματος προκαλούν και σίγουρα δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται».

Να σημειωθεί πως ο εκτελεστικός πρόεδρος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Κύπρου, Σπύρος Νεοφυτίδης, εξέφρασε τη δέσμευση του ΠΑΣΠ για διάλογο με τα σωματεία ούτως ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση για όλους σε ό,τι αφορά τους μισθούς των παικτών στο διάστημα της αναστολής του πρωταθλήματος. Προειδοποίησε, όμως, τις διοικήσεις των ομάδων πως όποια μονομερής απόφαση χωρίς διαβούλευση μόνο ζημιά μπορεί να προσκαλέσει.

Φωτογραφία: cfa.com

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 11:36