Το Καμερούν, διοργανώτρια χώρα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης, καθώς επικράτησε με 2-1 των Ν. Κομόρες που παρατάχθηκαν στον αγώνα με γκολκίπερ τον… αριστερό μπακ Τσαχέρ Αλχαντούρ της Αζαξιό. Κι αυτό διότι είχαν «off» και τους τρεις γκολκίπερ τους, τον έναν με τραυματισμό και τους άλλους δύο με κορωνοϊό.

Ο δεύτερος τερματοφύλακας των Ν. Κομόρες, Αλί Αχαμαντά έδωσε αρνητικό τεστ το πρωί της Δευτέρας (24/01), όμως δεν του επιτράπηκε να αγωνιστεί το βράδυ, διότι με βάση τις αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης, έπρεπε να παραμείνει πρώτα πέντε μέρες σε καραντίνα μετά το πρώτο θετικό τεστ πριν επιστρέψει στο γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε τόσα προβλήματα οι Ν. Κομόρες -που έφτασαν στους «16» στην παρθενική τους παρουσία σε τελικά Κυπέλλου Εθνών Αφρικής- έχασαν στο 7ο λεπτό και τον Αμπντού με απευθείας αποβολή για μαρκάρισμα στον Τσούπο-Μότινγκ κι ως εκ τούτου δεν είχαν πλέον πολύ μεγάλη… τύχη κόντρα στο Καμερούν που προηγήθηκε στο 29′ με τον Εκαμπί, μετά από ασίστ του Αμπουμπακάρ.

Στο 70ό λεπτό, ο Αμπουμπακάρ -πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης- σημείωσε το 6ο τέρμα του στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022, κάνοντας το 2-0, για να μειώσει στο 81′ ο Εντσαμγκαμά σημειώνοντας το γκολ της τιμής για τις Ν. Κομόρες που έκλεψαν την παράσταση στο εφετινό τουρνουά. Ο Καμερουνέζος μέσος του Ολυμπιακού, Πιέρ Κούντε, έμεινε στον πάγκο σε όλο το ματς.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπουρκίνα Φάσο-Γκαμπόν 7-6 πεν. (κ.α. & παρ. 1-1)

(28΄ Τραορέ – 90+1΄ Γουϊρά αυτ.)

Νιγηρία-Τυνησία 0-1

(47΄ Μσακνί)

Γουϊνέα-Γκάμπια 0-1

(71΄ Μπάροου)

Καμερούν-Νήσοι Κομόρες 2-1

(29΄ Εκαμπί, 70΄ Αμπουμπακάρ – 81΄ Εμτσανγκαμά)

Σενεγάλη-Πράσινο Ακρωτήριο 25/01

Μαρόκο-Μαλάουϊ 25/01

Ακτή Ελεφαντοστού-Αίγυπτος 26/01

Μάλι-Ισημερινή Γουϊνέα 26/01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης