Ο Καναδάς «έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μη στείλει ομάδες» αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή [το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας] η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Οι δύο επιτροπές «καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» να λάβουν την απόφαση «να αναβληθούν οι Αγώνες για έναν χρόνο», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωσή τους, κάτι που όπως αναφέρεται υποστηρίζουν επίσης επιτροπές των αθλητών, εθνικούς αθλητικούς οργανισμούς και την κυβέρνηση του Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καναδάς κατέγραψε χθες αλματώδη αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, που ανήλθαν σε 20 ως τις 18:00 [τοπική ώρα· 00:00 ώρα Ελλάδας], από 13 την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων επίσης κατέγραψε αλματώδη αύξηση, στα 1.430 από 1.099 μία ημέρα νωρίτερα. Καταγράφονται κρούσματα και στις 10 επαρχίες του Καναδά.

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό έκλεισε τα σύνορα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Τριντό έχει εξαγγείλει σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και τη στήριξη της καναδικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης