Χωρίς να ανταλλάξουν ούτε κουβέντα, ο Ζερόμ Βαλκέ, πρώην Νο2 στην ιεραρχία της FIFA και το αφεντικό της beIN Media και της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, έδωσαν το «παρών» τη Δευτέρα (14/9) στην Ελβετία, στην έναρξη της δίκης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα δύο παγκοσμίων Κυπέλλων, σε ένα κλίμα «δηλητηριασμένο» με υποψίες για συμπαιγνία που υπονομεύει το ελβετικό δικαστικό σύστημα.

Οι δύο άνδρες, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πενταετούς φυλάκισης, αναμένεται να καταθέσουν την Τρίτη (15/9) από τις 10:30 στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μπελινζόνα. Οι συγκεκριμένες καταθέσεις, ωστόσο, τις οποίες άπαντες περιμένουν εδώ και πέντε χρόνια, θα δοθούν μόνο εάν οι τρεις δικαστές αποφασίσουν να οδηγήσουν την υπόθεση σε ακροαματική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό διότι η υπεράσπιση, υπογράμμισε τη Δευτέρα (14/9) πως η όλη διαδικασία, συνδέεται πολύ έντονα με μία άλλη υπόθεση η οποία την «καλύπτει». Ο λόγος για την αποκάλυψη ανεπίσημων συναντήσεων, μεταξύ του πρώην επικεφαλής εισαγγελέα Μικαέλ Λομπέρ και του σημερινού «αφεντικού» της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με την πλευρά των Βαλκέ και Αλ-Κελαϊφί να υποστηρίζει πως αξίζει έρευνας, για «παρεμπόδιση ποινικών διαδικασιών».

Από την πλευρά της η Κριστίνα Καστελότε, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, ανέφερε πως οι συγκεκριμένες καταγγελίες «…δεν επηρεάζουν την εγκυρότητα των αποδεικτικών στοιχείων που εξετάστηκαν στη Μπελινζόνα», τονίζοντας πως η υπεράσπιση προσπαθεί να αναβάλει τη διαδικασία με τελικό στόχο «την παραγραφή των κατηγοριών».

Ο κύριος κατηγορούμενος της υπόθεσης, Ζερόμ Βαλκέ, δεξί χέρι έως το 2015 του εκδιωκόμενου πρώην προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, κατηγορείται περί «εύνοιας» της beIN Media του Κατάρ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε Μέση Ανατολή και Β. Αφρική των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2026 και του 2030, με αντάλλαγμα μία βίλα στη Σαρδηνία, πληρωμένη με το ποσό των 5 εκατ ευρώ από τον Αλ-Κελαϊφί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης