Ο τελικός του εφετινού φάιναλ φορ στο Βελιγράδι ήταν και ο τελευταίος στην καριέρα του Λουίτζι Λαμόνικα, καθώς η Euroleague ανακοίνωσε σήμερα (24/5) και επίσημα το τέλος στην καριέρα του Ιταλού διαιτητή. Ο 56χρονος μετείχε φέτος για 21η σεζόν στις διοργανώσεις της Euroleague Basketball, ενώ το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου ήταν το δέκατο στην καριέρα του στη Euroleague, έχοντας «σφυρίξει» για πρώτη φορά σε τελική τετράδα της διοργάνωσης το 2002, στην Μπολόνια.

Ο διευθυντής διαιτησίας της Euroleague Basketball, Ρίτσαρντ Στόουκς, έπλεξε σε δήλωσή του το εγκώμιο του Λαμόνικα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν χαρά να τον έχουμε στο επιτελείο μας και η δέσμευσή του και η αφοσίωσή του ήταν εξαιρετική. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους διαιτητές της γενιάς του και θα παραμείνει πάντα μέλος της διαιτητικής οικογένειας της Euroleague».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος -πλέον- Ιταλός ρέφερι υπογραμμίζει σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Euroleague, με την οποία επισημοποιεί την αποχώρησή του από την ενεργό δράση: «Είδα ένα μικρό γκρουπ ευρωπαϊκών ομάδων να δημιουργούν μια νέα έννοια διοργάνωσης στην ήπειρό μας, η οποία, χρόνο με το χρόνο, μεγάλωσε όλο και περισσότερο, προσέλκυσε όλο και περισσότερους φιλάθλους και χορηγούς και όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά ακόμη και παγκοσμίως.

Τώρα οι αγώνες μεταδίδονται τηλεοπτικά σε κάθε ήπειρο και συνάδελφοι από τη Νότια Αμερική, την Ασία και την Ωκεανία παρακολούθουν τα παιχνίδια μας και ονειρεύονται να τα διαιτητεύσουν. Μπόρεσα να ζήσω αυτό το όνειρο για τόσα πολλά χρόνια και με έκανε υπερήφανο το να είμαι ένα μικρό μέρος του προϊόντος.

Είχα μια καταπληκτική ζωή χάρη στη διαιτησία και ειδικότερα χάρη στην Euroleague, η οποία τα τελευταία έξι χρόνια, με ένα πραγματικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι η πιο δυνατή και σκληρή διοργάνωση στον κόσμο μετά τα πλέι οφ του ΝΒΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης