Αντίθετος με τον πρόωρο τερματισμό του γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς.

«Δεν είναι εύκολο να ακυρωθεί η σεζόν. Βιάζεται η κυβέρνηση και δεν λαμβάνει υπόψη της σημαντικές παραμέτρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας των «λιονέ», ο οποίος δέχεται κριτική, καθώς κοιτάει, όπως αναφέρεται σε γαλλικά ΜΜΕ, μόνο το συμφέρον της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί, αν ακυρωθεί η σεζόν, τότε οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα κύπελλα Ευρώπης θα είναι οι έξι πρώτες της βαθμολογίας, με τη Λιόν να βρίσκεται στην έβδομη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε ουσιαστικά το οριστικό κλείσιμο της εφετινής σεζόν στη Ligue 1 και τη Ligue 2, επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι θα επιτραπεί η ατομική προπόνηση σε ανοιχτούς χώρους από τις 11 Μαΐου, με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, απέκλεισε όμως την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων, την άσκηση σε αθλήματα επαφής, καθώς και τη χρήση κλειστών εγκαταστάσεων για προπόνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Σαμπιονά αναμένεται να επανεκκινήσει τον προσεχή Αύγουστο με το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης