Ο θρίαμβος (6-0) απέναντι στη Γερμανία στη Σεβίλλη χάρισε στην Ισπανία όχι μόνο την πρώτη θέση στον όμιλο και την πρόσβαση στο Final Four του Nations League, αλλά τόνωσε και τη ψυχολογία των «φούριας ρόχας», μετά από κάποια όχι και τόσο καλά αποτελέσματα.

«Ένιωσα τα ίδια συναισθήματα με όλους τους οπαδούς της Εθνικής ομάδας: πολλή ευτυχία και χαρά. Είναι πολύ σημαντικό να ξαναβρίσκουμε τον δρόμο προς τη νίκη με αυτόν τον τρόπο, μέσα από έναν καλό αγώνα, ένα καλό παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Νομίζω σε αυτόν τον γύρο στα προκριματικά δεν αξίζαμε να χάσουμε κανένα αγώνα. Κάναμε καλές εμφανίσεις εναντίον της Ουκρανίας και της Γερμανίας, καθώς και στον αγώνα στη Μαδρίτη με την Ελβετία. Νομίζω ότι αξίζαμε περισσότερα. Σημειώσαμε 13 γκολ σε 6 παιχνίδια και έχουμε δεχθεί 3, αυτοί είναι οι αριθμοί. Είναι εκεί και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Νομίζω ότι αξίζαμε καλύτερα αποτελέσματα» είπε ο Ισπανός ομοσπονδιακός προπονητής Λουίς Ενρίκε.

«Το να επισημάνουμε την αξία κάποιου συγκεκριμένα θα ήταν άδικο, γιατί, για να μπορέσουμε να ασκήσουμε αυτήν την πίεση και να επιβληθούμε στη Γερμανία με αυτόν τον τρόπο, απαιτείται συλλογική εργασία, σε επίθεση και άμυνα. Χάρη στην αμυντική εργασία καταφέραμε να εμποδίσουμε τους επιθετικούς και τους μέσους τους να αναπτύσσονται, και με την επιθετική εργασία τους έχουμε θέσει σε δύσκολη θέση» πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ότι οι δύο τραυματισμοί (σ.σ. Κανάλες και Σέρχιο Ράμος) δεν είναι τίποτα σοβαρό ή σημαντικό, αλλά σαφώς είναι μια δυσάρεστη στιγμή για όλους. Λυπάμαι για τους συλλόγους, αλλά έτσι είναι» συμπλήρωσε ο Λουίς Ενρίκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είπα από την αρχή ότι ήμουν αισιόδοξος, και δεν ήταν απλά λόγια. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει τους παίκτες να μη χαλαρώσουν, να συνεχίσουν με αυτή τη στάση και ανυπομονώ να τους ξαναδούμε τον Μάρτιο.

»Αυτό το αποτέλεσμα είναι μεγάλη ώθηση εμπιστοσύνης για τους παίκτες, αλλά ξέρουν το επίπεδο που έχουν. Στόχος μας ήταν να είμαστε πρώτοι στο γκρουπ και να φτάσουμε στο Final Four του Nations League και το κάναμε. Ελπίζω οι παίκτες να έχουν αυτή την επιθυμία να κερδίσουν τον Μάρτιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης