Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, περιμένει να …σηκωθεί στον ουρανό της Λιόν από τον αρχηγό της ομάδας που θα το κατακτήσει.

Η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου έφθασε στο τέλος της, με την Μαρσέιγ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, να διεκδικούν απόψε (21:45, ΕΡΤ1-COSMOTE SPORT 1 ) στο Groupama Stadium το Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι έαν για τους Μαδριλένους η πρόκριση στον τελικό θεωρείτο αναμενόμενη -δεδομένου ότι μαζί με την Αρσεναλ ήταν τα δύο μεγάλα φαβορί στην αρχή της διοργάνωσης- κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο για την Μαρσέιγ. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά, του Ντμίτρι Παγέ και του Κώστα Μήτρογλου, δεν άρχισε ιδανικά την χρονιά, αλλά σταδιακά βρήκε τον απαιτούμενο ρυθμό και ανταποκρίθηκε τόσο στο σαμπιονά -όπου διεκδικεί μία θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- όσο και στην Ευρώπη.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το πάθος και το επιθετικό πνεύμα.

Ο Παγέ είναι ο «ιθύνων νους» και καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, μεταξύ των οποίων υπάρχουν τρεις, που ήδη έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον μέσο, Λουϊς Γκουστάβο (Champions League με την Μπάγερν Μονάχου το 2013) και τους αμυντικούς Αντίλ Ραμί (Europa League με Σεβίλη το 2016) και Ρολάντο (Europa League με Πόρτο το 2011). Ο Κώστας Μήτρογλου δεν θα βρίσκεται στην αρχική 11αδα, αλλά είναι στην αποστολή και θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Ελληνας που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο σε διασυλλογικό επίπεδο.

Οσον αφορά στους Μαδριλένους, το έργο του Ντιέγκο Σιμεόνε, είναι γνωστό. Ο Αργεντινός τεχνικός έφτιαξε μία ομάδα από το …μηδέν και με την πάροδο λίγων ετών, έχει φθάσει στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης.

Με ηγέτη τον Αντουάν Γκριεζμάν και άξιους συμπαραστάτες τους Γοδίν, Ομπλακ, Γκάμπι και Ντιέγκο Κόστα, η Ατλέτικο αναμένεται να βασισθεί και πάλι στο παιχνίδι κατοχής κι ελέγχου του ρυθμού, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και ικανότατους επιθετικούς.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο τελικός αναμένεται να εξελιχθεί σε μία «παρτίδα σκάκι» από τους δύο πάγκους, δεδομένου του γρήγορου ρυθμού που χαρακτηρίζει την Μαρσέιγ και της εξαιρετικής ανασταλτικής λειτουργίας που διακρίνει την Ατλέτικο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός, Μπιορν Κάϊπερς, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ρούντι Γκαρσιά): Μανταντά, Σακάϊ, Ραμί, Λουϊς Γκουστάβο, Αμαβι, Ανγκουϊσά, Σανσόν, Τοβέν, Παγέ, Οκάμπος, Ζερμέν.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλακ, Βρσάλικο, Χιμένεθ, Γοδίν, Λούκας, Κόκε, Σαουλ Νιγκεθ, Γκάμπι, Κορέα, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης