Την πρόκριση της Εθνικής τους ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας πανηγυρίζουν από χθες στην Ισλανδία, επιτυχία πρωτόγνωρη στα χρονικά του ποδοσφαίρου τους, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Euro.

«Είναι καταπληκτικό, βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ομάδας, Άρον Γκούναρσον, εκφράζοντας επί της ουσίας όχι τον εαυτό του, αλλά την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει από χθες οι συμπαίκτες και όλοι οι συμπατριώτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε ο Γκούναρσον. «Είμαστε η πρώτη ισλανδική ομάδα που προκρίθηκε σε τελική φάση. Όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο» πρόσθεσε, ενώ η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα μέσω των social media: «Ραντεβού στη Γαλλία».

Από την ατέλειωτη φιέστα δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως είναι φυσικό, η πολιτική ηγεσία. «Συγχαρητήρια, κάνατε κάτι ιστορικό όχι μόνο για τους Ισλανδούς, αλλά και για την Ευρώπη» χαιρέτισε το επίτευγμα ο πρωθυπουργός Σίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνλάουγκσον.

«Λυπάμαι που δεν σκέφτηκα νωρίτερα να κηρύξω εθνική εορτή» συνέχισε το μήνυμά του στο Facebook. «Είπα στην ομάδα μετά το παιχνίδι ότι εστιατόρια και κλαμπ θα είναι ανοικτά γι’ αυτούς όλη τη νύχτα. Ακόμη και χωρίς μέτρο, δεν νομίζω ότι κάποιος θα τους έστελνε στο κρεβάτι» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης