Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο εκλέχθηκε μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά την 135η σύνοδό της, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (10/1) στη Λοζάνη, διαδεχόμενος τον προκάτοχό του Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος αποχώρησε από το σώμα το 2015.

Ο 49χρονος Ιταλο-Ελβετός ανελίχθηκε στην προεδρία της FIFA τον Φεβρουάριο του 2016, παίρνοντας τη θέση του Μπλάτερ, που ήταν μέλος της ΔΟΕ από το 1999 έως το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εκλέχθηκα στη ΔΟΕ. Παλεύω για το ποδόσφαιρο κι από σήμερα θα παλεύω και για το σύνολο των αθλημάτων» ήταν το πρώτο σχόλιο του Ινφαντίνο στα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

«Δουλεύαμε μαζί εδώ και καιρό και πλέον θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί ακόμη πιο στενά με τον Τόμας Μπαχ (σ.σ. πρόεδρο της ΔΟΕ) και τους συνεργάτες του», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, επισημαίνοντας παράλληλα πως το γυναικείο ποδόσφαιρο θα πάρει σύντομα «τη θέση που του αξίζει».

Η «ποδοσφαιρική» θέση στα μέλη της ΔΟΕ ήταν ουσιαστικά κενή από το 2015, όταν ο Μπλάτερ, υπό τις αντιδράσεις του σκανδάλου διαφθοράς που είχε ξεσπάσει στη FIFA, δεν ζήτησε την ανανέωση της εντολής του, από τη στιγμή μάλιστα που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ινφαντίνο, που επανεκλέχθηκε επικεφαλής της FIFA για δεύτερη φορά τον περασμένο Ιούνιο, μπήκε στη ΔΟΕ μαζί με άλλα δύο νέα μέλη: τον Αμερικανό Ντέιβιντ Χάγκερτι, πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις και τον Ιάπωνα, Γιασουχίρο Γιαμασίτα, πρόεδρο της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κι Ολυμπιονίκη του Τζούντο το 1984.

Από τα 79 μέλη της ΔΟΕ με δικαίωμα ψήφου, ο Ινφαντίνο έλαβε 63 ψήφους, 13 μέλη τον καταψήφισαν και 3 απείχαν από την ψηφοφορία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης