Μοιράζει χρήμα η UEFA για τις ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, 16:05
Μοιράζει χρήμα η UEFA για τις ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη
Τα ποσά που θα μοιραστούν στις ομάδες, οι οποίες θα συμμετάσχουν τη φετινή σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανακοίνωσε τη Δευτέρα η UEFA.

Φυσικά η μερίδα του λέοντος των χρημάτων καταλήγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολυμπιακός, ο οποίος για ακόμα μία σεζόν βρίσκεται στα «αστέρια», έχει εξασφαλισμένα 8,6 εκατ. ευρώ συν το market pool, ενώ θα παίρνει 1 επιπλέον εκατ. ευρώ για κάθε νίκη και 500.000 για κάθε ισοπαλία.

Όσο για το Europa League, στο οποίο η Ελλάδα έχει τριπλή εκπροσώπηση φέτος στους ομίλους (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης), τα ποσά είναι μεν μικρότερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ευκαταφρόνητα.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα λάβουν από 1,3 εκατ. ευρώ για την συμμετοχή τους στους ομίλους, ενώ θα λαμβάνουν 200.00 και 100.000 ευρώ για κάθε νίκη και ισοπαλία αντίστοιχα.

Αν σε αυτά υπολογίσουμε και το market pool, το ποσό ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, ενώ το ίδιο ισχύει και σε ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, 16:18