Ακριβώς δύο χρόνια μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, που κέρδισε η Γαλλία, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία αποφάσισε να παρουσιάσει το πρόγραμμα αγώνων για την επόμενη διοργάνωση, «προσκαλώντας τον κόσμο του ποδοσφαίρου να ονειρευτεί μια νέα αρχή, η οποία τώρα έχει ένα ακριβές σημείο εκκίνησης», όπως υπογραμμίζει η FIFA.

Τέσσερις αγώνες ημερησίως θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, που θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το πρώτο παιχνίδι κάθε ημέρας θα αρχίζει στις 13:00 το μεσημέρι τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) και τα επόμενα θα ακολουθούν ανά τρίωρο, με την βραδινή αναμέτρηση να ξεκινά στις 22:00 τοπική (21:00 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένες τις μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις, καθώς όλα τα γήπεδα θα βρίσκονται μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Ντόχα, οι διοργανωτές ελπίζουν ότι οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν και περισσότερους από έναν αγώνες κάθε μέρα.

Το 60.000 θέσεων Bayt Stadium, το οποίο παίρνει το όνομα και το σχήμα του από τις σκηνές που χρησιμοποιούνται από νομαδικούς λαούς στην περιοχή του Κόλπου, θα είναι το στάδιο του εναρκτήριου αγώνα, ενώ το Διεθνές Στάδιο Khalifa θα φιλοξενήσει τον «μικρό τελικό» για την τρίτη θέση στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο τελικός θα ξεκινήσει μια μέρα αργότερα, στις 18:00 τοπική ώρα στο στάδιο Lusail, ενώπιον 80.000 θεατών εφόσον φυσικά το επιτρέπουν οι τότε ισχύουσες υγειονομικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης