Η πρόκριση στους «16» του Champions League είναι ο πρώτος στόχος που έθεσε ο Ζοζέ Μουρίνιο, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι υποδέχονται αύριο (26/11) τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, και με νίκη προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι οι «πετεινοί» πρέπει να συγκεντρωθούν πρώτα στα δύο παιχνίδια που τους απομένουν, προκειμένου να πάρουν το «εισιτήριο» για τους νοκ άουτ αγώνες του θεσμού. «Αγαπώ αυτή τη διοργάνωση όσο όλοι στο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένας θεσμός που όλοι ονειρεύονται να κατακτήσουν. Δεν έχουν όλοι το προνόμιοι να έχουν κατακτήσει το Champions League, κάτι που το κατάφερα με μεγάλη χαρά. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για να προκριθούμε και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτά τα παιχνίδια πρώτα» είπε ο Μουρίνιο και συνέχισε λέγοντας:

«Πρέπει να προκριθούμε πρώτα, αυτός είναι ο στόχος μας. Δώστε μου χρόνο, δώστε μου χρόνο να εφαρμόσω τις ιδέες μου και δεν θα έχουμε πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Δεν φοβόμαστε κανέναν».

Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κόντρα στον Ολυμπιακό κάνει το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ μπροστά στους φιλάθλους των «σπερς», επισημαίνοντας: «Εάν μπορείς να νικήσεις εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι σου, αυτό είναι επίσης σημαντικό. Το στάδιό μας είναι το καλύτερο στον κόσμο και έχουμε σπουδαία υποστήριξη, επομένως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να προκριθούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Μουρίνιο ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Τότεναμ τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αλλά ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Σουηδός να υπογράψει στους «πετεινούς», όσο βρίσκεται στην ομάδα ο Χάρι Κέιν.

«Έχουμε τον καλύτερο επιθετικό στην Αγγλία. Έναν από τους κορυφαίους 2-3 επιθετικούς στον κόσμο» υπογράμμισε ο Μουρίνιο και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν έχει νόημα για έναν επιθετικό του διαμετρήματος του Ζλάταν να έρθει σε ένα σύλλογο, όπου έχουμε τον Χάρι Κέιν».

Από πλευράς παικτών της Τότεναμ, ο Ντέλε Άλι δήλωσε ότι η ομάδα του θέλει να εξασφαλίσει αύριο την πρόκριση στους «16». Ο διεθνής άσος τόνισε: «Είναι άλλη μια σπουδαία ευκαιρία να συνεχίσουμε να προχωρούμε μπροστά μετά από μια καλή νίκη το Σάββατο.

Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το μομέντουμ και θέλουμε να προκριθούμε αύριο». Ο Άλι μίλησε και επί προσωπικού, αναφερόμενος στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην Τότεναμ, επισημαίνοντας: «Θέλω να συνεχίσω να προχωρώ μπροστά και να βελτιώνομαι. Είμαι τυχερός που έχω συνεργαστεί με δύο σπουδαίους προπονητές εδώ και ανυπομονώ να μάθω καινούρια πράγματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης